Salabka team

 
CZ | EN

Náš tým

Petr Kunc

Šéfkuchař

Petr Kunc

Šéfkuchař

Nasbíral většinu svých zkušeností prací ve Spojeném Království, po boku michelinových šéfkuchařů jako Albert Roux, Tom Aikens, Giorgio Locatelli.

Za zmínku nepochybně stojí i stáže u mistrů oboru jako Sergio Herman, Pierre Gagnaire, Gordon Ramsay, Heston Blumenthal, Raymond Blanc, Michel Roux Jr., Agnar Sverrisson, Nuno Mendez, Richard Corrigan.

Působil také jako soukromý kuchař pro Londýnskou VIP Cateringovou společnost Rhubarb kde vařil pro VIP klienty na akcích jako Wimbledon, Royal Ascot, Olympijské Hry 2012, připravoval soukromé večeře pro Buckingham Palace, Kensington Palace, Windsor Castle, Borussia Dortmund football team a pro osobnosti jako Sir Elton John, návrháři Valentino, Louis Vuitton, Donna Karan, a mnoho dalších.

Po 7 letech strávených v Anglii našel cestu zpět domů, do České republiky (2013). Nejprve převzal kuchyni v pražské restauraci V Zátiší, o rok později přijal nabídku pražské restaurace SOHO. Od května 2016 se plně soustředí na svoje angažmá v restauraci Salabka a společně se svým týmem tvoří současnou kuchyni, právem považovanou za skrytý klenot v pražské Troji.

Petr je ženatý s Gabrielou Kunc Lacherovou, která pracuje po jeho boku jako Generální Manažer Restaurace.

Gabriela Kunc Lacherová

Manager restaurace

Gabriela Kunc Lacherová

Manager restaurace

Gastronomii se začala věnovat před 11 lety při studiu Ekonomie na Vysoké škole v Londýně. Co začalo jako práce, se stalo vášní a koníčkem, při které zůstala i po ukončení studií. Začínala v Oxfordu na pozici číšníka a v průběhu let se vypracovala na pozice bar manažera a manažera restaurace. Poslední 4 roky svého působení v Londýně, zhodnotila své ekonomické a gastronomické znalosti na pozici office manažera pro restauraci Jamieho Olivera. Předtím než přijala výzvu na Salabce, působila jako asistent manažera v Pražské Restauraci Mlýnec, a poté jako Event manažer v restauraci Soho.

Gabriela je velice cílevědomá se smyslem pro detail. Miluje cestování, design, jídlo, a hlavně dobré víno, a proto úspěšné absolvování someliérských zkoušek je jejím dalším cílem.

Tomáš Osička

vinař

Tomáš Osička

vinař

"Víno dělám pro radost!"

Tomáš je mladý temperamentní vinař s osobitým postojem k vínům. Tak jako umělec vdechuje život svým dílům, přenáší Tomáš svou vášeň, energii a svěžest do každé lahve. Pod jeho rukama se tak s láskou rodí ušlechtilá vína se zajímavým charakterem.

Přijďte ochutnat tyto malé trojské poklady!

Fakta & časté dotazy

Jak se nejlépe dostanu do vinařství a restaurace Salabka?

Salabka se nachází pouhých 8 km od centra Prahy. Vozem je to pouhých 15 minut. Salabka disponuje parkovacími místy v areálu nemovitosti. Parkovací místa jsou vyhrazeny pouze pro klienty restaurace a apartmánů.

Můžete také využít městskou hromadnou dopravu. Linka autobusu číslo 112 odjíždí z Nádraží Holešovice, které se nachází na trase metra C. Cesta autobusem trvá přibližně 10 minut a výstupní stanice se jmenuje Botanická zahrada Troja. Následně pokračujte pěšky ulicí K Bohnicím. Salabka se nachází pouhých 200 metru od zastávky autobusu. 

Můžeme se přijít podívat na Salabku, aniž by jsme navštívili restauraci nebo zde byli ubytovaní?

Samozřejmě. Největší pražská vinice je otevřená široké veřejnosti. Vstup do zázemí vinařství a restaurace však není povolen. Rádi Vás však po dohodě s personálem zázemím Salabky provedeme.

Můžeme do restaurace přijít s dětmi?

Během oběda od 12.00 do 14.00 hodin nemáme žádné restrikce ohledně dětí. Můžeme nabídnou dětské menu, dětské židličky i limitované uskladnění kočárku. Každou sobotu a neděli nabízíme tvořivé dílně a hlídání dětí s profesionálně školeným personálem.

V období večeří od 17.30 hodin si rezervujeme právo odmítnou vstup dětí. Restrikce jsou bohužel nutné, abychom mohli zajistit spokojenost všech klientů  restaurace Salabka.

Jaký je v restauraci dress code ?

Salabka je fine-dinningová restaurace. Doporučený dress code je smart casual.

Můžeme navštívit restauraci, i když máme speciální dietu a požadavky na alergeny?

Ano, rádi připravíme jídlo pro zákazníky s ohledem na speciální dietní, alergické požadavky. Alergii nahlašte předem, hned při žádosti o rezervaci. 

Salabka není jen kariéra

Restaurace Vinařství Apartmány Palírna

Navštivte nás

Zlatá Praha Salabka s. r. o.
K Bohnicím 2, 171 00 Praha 7
IČ: 242 33 765

po
zavřeno
út-so
12–15 17:30–22
ne
12–16

+420 778 019 002
restaurant@salabka.cz

xxx
Salabka logo