Nasbíral většinu svých zkušeností prací ve Spojeném Království, po boku michelinových šéfkuchařů jako Albert Roux, Tom Aikens, Giorgio Locatelli.
Za zmínku nepochybně stojí i stáže u mistrů oboru jako Sergio Herman, Pierre Gagnaire, Gordon Ramsay, Heston Blumenthal, Raymond Blanc, Michel Roux Jr., Agnar Sverrisson, Nuno Mendez, Richard Corrigan.
Působil také jako soukromý kuchař pro Londýnskou VIP Cateringovou společnost Rhubarb kde vařil pro VIP klienty na akcích jako Wimbledon, Royal Ascot, Olympijské Hry 2012, připravoval soukromé večeře pro Buckingham Palace, Kensington Palace, Windsor Castle, Borussia Dortmund football team a pro osobnosti jako Sir Elton John, návrháři Valentino, Louis Vuitton, Donna Karan, a mnoho dalších.
Po 7 letech strávených v Anglii našel cestu zpět domů, do České republiky (2013). Nejprve převzal kuchyni v pražské restauraci V Zátiší, o rok později přijal nabídku pražské restaurace SOHO. Od května 2016 se plně soustředí na svoje angažmá v restauraci Salabka a společně se svým týmem tvoří současnou kuchyni, právem považovanou za skrytý klenot v pražské Troji.
Petr je ženatý s Gabrielou Kunc Lacherovou, která pracuje po jeho boku jako Generální Manažer Restaurace.