Salabka team

 
CZ | EN

Náš tým

Petr Kunc

Šéfkuchař

Petr Kunc

Šéfkuchař

Nasbíral většinu svých zkušeností prací ve Spojeném Království, po boku michelinových šéfkuchařů jako Albert Roux, Tom Aikens, Giorgio Locatelli.

Za zmínku nepochybně stojí i stáže u mistrů oboru jako Sergio Herman, Pierre Gagnaire, Gordon Ramsay, Heston Blumenthal, Raymond Blanc, Michel Roux Jr., Agnar Sverrisson, Nuno Mendez, Richard Corrigan.

Působil také jako soukromý kuchař pro Londýnskou VIP Cateringovou společnost Rhubarb kde vařil pro VIP klienty na akcích jako Wimbledon, Royal Ascot, Olympijské Hry 2012, připravoval soukromé večeře pro Buckingham Palace, Kensington Palace, Windsor Castle, Borussia Dortmund football team a pro osobnosti jako Sir Elton John, návrháři Valentino, Louis Vuitton, Donna Karan, a mnoho dalších.

Po 7 letech strávených v Anglii našel cestu zpět domů, do České republiky (2013). Nejprve převzal kuchyni v pražské restauraci V Zátiší, o rok později přijal nabídku pražské restaurace SOHO. Od května 2016 se plně soustředí na svoje angažmá v restauraci Salabka a společně se svým týmem tvoří současnou kuchyni, právem považovanou za skrytý klenot v pražské Troji.

Petr je ženatý s Gabrielou Kunc Lacherovou, která pracuje po jeho boku jako Generální Manažer Restaurace.

Gabriela Kunc Lacherová

Manager restaurace

Gabriela Kunc Lacherová

Manager restaurace

Gastronomii se začala věnovat před 17 lety při studiu Ekonomie na Vysoké škole v Londýně. Co začalo jako práce, se stalo vášní a koníčkem, při které zůstala i po ukončení studií. Začínala v Oxfordu na pozici číšníka a v průběhu let se vypracovala na pozice bar manažera a manažera restaurace. Poslední 4 roky svého působení v Londýně, zhodnotila své ekonomické a gastronomické znalosti na pozici office manažera pro restauraci Jamieho Olivera. Předtím než přijala výzvu na Salabce, působila jako asistent manažera v Pražské Restauraci Mlýnec, a poté jako Event manažer v restauraci Soho.

Gabriela je velice cílevědomá se smyslem pro detail. Miluje cestování, design, jídlo, a hlavně dobré víno, a proto úspěšné absolvování sommelierských zkoušek bylo samozřejmostí.

Na Salabce působí od Září 2016

Tomáš Osička

vinař

Tomáš Osička

vinař

"Víno dělám pro radost!"

Tomáš je mladý temperamentní vinař s osobitým postojem k vínům. Tak jako umělec vdechuje život svým dílům, přenáší Tomáš svou vášeň, energii a svěžest do každé lahve. Pod jeho rukama se tak s láskou rodí ušlechtilá vína se zajímavým charakterem.

Přijďte ochutnat tyto malé trojské poklady!

Fakta & časté dotazy

Jak se nejlépe dostanu do vinařství a restaurace Salabka?

Salabka se nachází pouhých 8 km od centra Prahy. Vozem je to jen 15 minut. Salabka disponuje parkovacími místy v areálu nemovitosti. Parkovací místa jsou vyhrazena pouze pro klienty restaurace a apartmánů.

Můžete také využít městskou hromadnou dopravu. Linka autobusu číslo 112 odjíždí z Nádraží Holešovice, které se nachází na trase metra C. Cesta autobusem trvá přibližně 10 minut a výstupní stanice se jmenuje Botanická zahrada Troja. Následně pokračujte pěšky ulicí K Bohnicím. Salabka se nachází 200 metrů od zastávky autobusu. 

Můžeme do restaurace přijít s dětmi?

Během oběda od 12.00 do 15.00 hodin nemáme žádné restrikce ohledně dětí. Můžeme nabídnout dětské menu, dětské židličky i limitované uskladnění kočárku. 

V období večeří od 17.30 hodin nedoporučujeme vstup dětí. Pro děti je servis degustačního menu časově náročný.

Jaký je v restauraci dress code ?

Salabka je fine-dinningová restaurace. Doporučený dress code je smart casual.

Můžeme navštívit restauraci, i když máme speciální dietu a požadavky na alergeny?

Ano, rádi připravíme jídlo pro zákazníky s ohledem na speciální dietní, alergické požadavky. Alergii nahlašte předem, hned při žádosti o rezervaci. 

Salabka není jen kariéra

Restaurace Vinařství Apartmány Palírna

Navštivte nás

Salabka Praha s. r. o.
K Bohnicím 2, 171 00 Praha 7
IČ: 242 33 765

ne-po-út
zavřeno
st-so
12–15 17:30–22

+420 778 019 002
[email protected]

xxx
Salabka logo