Současná gastronomie
Minulost – Současnost – Budoucnost
Respektujeme minulost. Hledíme do budoucnosti.
Žijeme však současností, v pražské Troji, obklopeni vinnou révou, s vibrující metropolí na dosah ruky.
Současná doba určuje směr našeho menu. Stejně tak produkty získané od lokálních producentů.
Největší inspirací však zůstává naše krásná vinice a kouzelné prostředí, kterého jsme součástí. Středobod veškerého dění, múza, energie, kterou předáváme dál hostům v restauraci Salabka.
Historie a současnost
Nejstarší zmínky o viniční usedlosti nalezené v listinách archivu svatojiřského kláštera, se datují k letem 1228. V 16. století usedlost získává první z pánů Salabů, Jakub, ve století 18. pak Jan Kašpar. Již za jejich života byl zde vybudován zájezdní hostinec, vinný sklep a vinice které byly, dle zápisů nalezených při rekonstrukci, osázený burgundskými odrůdami révy vinné.
Prvá moderní rekonstrukce viniční usedlosti Salabka byla uskutečněná v padesátých letech 20. století, byl při ní objeven historický sklep, který dnes využíváme pro uskladnění a degustace vína z vlastní produkce a taky dokument s evidencí pěstovaných odrůd révy vinné.